torsdag 1 september 2016

Gästblogg: Sensommarsemester på Island kväll 3 och dag 4

Hej igen

Igår var det ännu en underbar dag trots att vädret gått tillbaka till mer Isländsk standard. Jag var lycklig för att inte säga överlycklig att jag för första gången kunnat gå i shorts de två första hela dagarna utan att frysa, men nu är den epoken som sagt över, och mer kallt och blött väder har tagit kommandot över oss.

På vägen till Akureyri stannade vi (jag och min fru Ulrika ja vi kan kalla henne så för hon heter ju så) för att bada i något i min smak för varma källor ute i ingenstans (Grettislaug) på, nordvästra Island, stället var beläget där väg 748 slutar alldeles invid fjorden. Stenigt men på nått sätt vackert.


I denna potta gick det att bada men bara i korta intervaller ,skulle tippa på att vattnet var runt 45-48*c varmt 


I denna gick det knappt att doppa tårna måste varit runt 50*C


Ett obligatoriskt stopp i Varmahlið för en tur i macken/affären de har det mesta från hästskor stängselstolpar och andra agronom produkter till vanlig isbergssallad och tomater. En fika med hälften medhavd och hälften köpt mat blev det vi borden utanför

Väl i Aukreyri åkte vi till Sundlaug Akureyrar och badade i ca två timmar i mer normalvarmt vatten. Sedan blev det incheck på Hotell KEA, för att snabbt som ögat använda oss av apostlahästarna till Resturang Greifinn


Min mat Grilluð Lamb rib eye så gott att jag kunnat mörda för den. Vattnas i munnen även nu när jag skriver detta


Och Ulrikas mat Grilluð nautalund Ja och nu sitter vi här på KEA och inmundigar oomkullrunkeligen dagens viktigaste mål mat FRUKOST. Vi får se vad vi företar oss med idag då regnet verkligen slagit klorna i denna semester... Men vem är gjord av socker!?? Inte vi i alla fall, och bada funkar ju alltid!!! 

Mikael Karlsson Med Fru Ulrika Johansson (för hon heter ju så)

Läs tidigare gästbloggar här.