torsdag 15 september 2016

Isländska kriminaldramat Fångade får uppföljare

Foto: RÚV
Det isländska kriminaldramat Ófærð får en uppföljare. Säsong två av tv-serien premiärvisas preliminärt av RÚV hösten 2018. Tanken är att seriens huvudpersoner i den nya säsongen kastas in i en ny mordgåta. En av de nya manusförfattarna till Ófærð blir deckardrottningen Yrsa Sigurðardóttir, rapporterar RÚV.

Ófærð - som av SVT fick titeln Fångade - är den isländska tv-serie som nått störst genomslag i utlandet. Den sågs av miljonpublik i både Frankrike och Storbritannien. Den har även visats i de nordiska länderna och till hösten visas den i Tyskland av ZDF.

Nu står det klart att det blir en uppföljare. Tanken är att samma poliser då kastas in i en ny mordutredning. Producenten Baltasar Kormákur säger till RÚV att han strävar att arbeta med samma personer ännu en gång:
"Kanske kan man säga att historien precis håller på att börja eftersom vi har kvar att lära känna berättelsens hjältar mycket bättre och följa dem lösa fler komplicerade mordgåtor."
Säsong två av Ófærð premiärvisas preliminärt av RÚV hösten 2018. Seriens huvudförfattare blir på nytt Sigurjón Kjartansson. Nya manusförfattare blir deckardrottningen Yrsa Sigurðardóttir och Margrét Örnólfsdóttir, författare och tidigare medlem av The Sugarcubes.

Här kan du läsa mer om Ófærð.