lördag 8 oktober 2016

Premiär för direktflyg mellan Keflavík och Akureyri

Nästa år blir det smidigare att ta flyget från Keflavík till Akureyri. Med start den 24 februari börjar Flugfélag Íslands trafikera sträckan upp till sex gånger i veckan. Avgångarna sker i anslutning till Icelandairs trafik till Europa och Nordamerika. Flygtiden mellan Keflavík och Akureyri är 45 minuter. Det uppger Flugfélag Íslands i ett pressmeddelande.

Under somrarna har Flugfélag Íslands erbjudit enstaka avgångar från Keflavík till Akureyri. Med start den 24 februari 2017 börjar trafiken drivas året runt. Det blir upp till sex avgångar i veckan i varje riktning.

Avgångarna är enbart avsedda för passagerare som reser till eller från utlandet. I Keflavík ansluter de till Icelandairs trafik till Europa och Nordamerika. Den som reser till eller från Akureyri med Icelandair kan redan på avreseorten checka in bagaget till slutdestinationen.

Åtminstone i inledningsskedet kommer flyget att fungera mindre bra för passagerare som reser vidare med andra flygbolag. De kommer bara att kunna ta med sig handbagage ombord. Flugfélag Íslands jobbar dock med att komma överens om bagagehantering med andra bolag.

Flugfélag Íslands förhoppning är att den nya linjen ska nyttjas både av islänningar och av turister. Genom att flyga till Keflavík i stället för inrikesflygplatsen i Reykjavík kan resenärer spara tid. Restiden mellan Keflavík och Akureyri är 45 minuter.

Biljettpriset kommer att ligga på samma nivå som mellan Reykjavík och Akureyri. I dag går det att boka enkelbiljetter från 4 965 isländska kronor.