måndag 28 november 2016

Besökscentrum byggs vid Reykjanesviti

Illustration: Reykjanes Aurora ehf.
I fredags togs första spadtaget för ett turistcentrum vid Reykjanesviti. Bygget ska vara klart till sommaren. Besökscentrumet - som bland annat ska innehålla servering och toaletter - blir det första i sitt slag på södra Reykjanes. I år beräknas omkring 200 000 personer besöka Reykjanesviti. Det uppger kommunen i ett pressmeddelande.

En rundtur på Reykjanes blir allt populärare bland turister. Inte minst för att det på några få timmar går att uppleva ett antal geologiska fenomen. Men många - däribland utflyktsarrangörer - klagar ofta på bristen av toaletter och annan service i regionen.

Nu bygger företaget Reykjanes Aurora ehf. det första riktiga besökscentrumet på halvön. Det handlar om en byggnad på 300 kvadratmeter som byggs nära fyren Reykjanesviti. Hit kommer besökare för att uppleva den heta källan Gunnuhver och utsikten mot klippön Eldey.

Bygget ska stå klart till sommaren. Förutom servering och toaletter ska det även finnas försäljning av souvenirer i besökscentrumet. I år väntas omkring 200 000 personer besöka platsen.