måndag 26 december 2016

Iceland Express i konkurs med miljardskuld

Iceland Express går i konkurs med krav från fordringsägare på drygt 1,3 miljarder isländska kronor. I lågprisbolagets konkursbo fanns tillgångar på bara 109 miljoner. Den största fordringsägaren var tjeckiska CSA Airlines som hyrde ut flygplan till Iceland Express. Bolagets konkurs är den femte i branschen för investeraren Pálmi Haraldsson.

I februari 2003 lyfte för första gången Iceland Express från Keflavík mot London och Köpenhamn. Med åren ökade linjeutbudet. Målet var att utmana Icelandairs dominans på sträckorna genom lägre priser.

Efter flera ägarskiften hamnade Iceland Express under investeraren Pálmi Haraldssons kontroll. Han har tidigare varit inblandad i fyra flygbolagskonkurser: Astraeus, Sterling, Maersk och Fly Me. Iceland Express blir den femte flygbolagskonkursen för Pálmi Haraldsson - även om bolaget formellt räknades som en resebyrå eftersom Iceland Express inte ägde några flygplan.

Iceland Express lyckades med målet att pressa biljettpriserna på de linjer som även trafikerades av Icelandair. Däremot hade bolaget ständiga problem med lönsamheten. Dessutom svärtades varumärket rejält med klagomål på stora förseningar och bristande kundservice.

På samma sätt som Icelandair försökte Iceland Express använda Keflavík som nav för trafik mellan Europa och Nordamerika. Denna satsning skulle i hög grad bidra till bolagets undergång. Trafiken drogs ofta med enorma förseningar och missnöjet från kunderna var utbrett. Samtidigt växte förlusterna.

I november 2012 köpte Wow Air stora delar av verksamheten. Fordringarna lämnades kvar i Iceland Express.

Konkursen avslutades enligt Lögbirtingablað den 9 december i år. Fordringsägarnas krav uppgick till 1,323 miljarder isländska kronor. I konkursboet fanns tillgångar på 109 miljoner.

Den största fordringsägaren var tjeckiska CSA Airlines, det bolag som hyrde ut flygplan till Iceland Express. En annan stor post var obetalda flygplatsavgifter.

Här kan du läsa mer om Iceland Express konkurs.