fredag 27 januari 2017

Dagens citat

"Förra fredagen kallades jag söderut av polisen och jag kom fram klockan 4 på lördagsmorgonen. Sökandet började klockan 9. En vacker 20-årig flicka hade inte återvänt hem på en vecka. Drygt 600 räddningsarbetare från hela landet deltog. Denna insats var den mest omfångsrika som räddningstjänsten har genomfört. Två helikoptrar, två flygplan, drönare, hundar, bilar och fyrhjulingar användes. Efter två dagars sökande i den skitiga lavan mellan Hafnarfjörður och Grindavík lyckades vi med det som vi kommit för. Vi hittade Birna. Alla områden skickades hem utom 1 till 3. Jag fick fortsätta sökandet i kolmörkret. Jag kom hem sent på kvällen och det första som väntade mig var en varm kram från mamma. Jag grät i hennes famn. Jag grät över det faktum att jag skickades till det område där en ond man slutligen gjorde sig av med Birna med förhoppningen om ledtrådar om var och hur ett möjligt mordvapen hade funnits. Detta frestade på psykiskt såväl som fysiskt - men mest psykiskt. Birna visar oss att när folket drabbas av en chock så måste vi hålla ihop. Vi är en familj."

Viktor Klimaszewski, räddningsarbetare från Reyðarfjörður, skriver på Facebook om deltagandet i sökandet efter Birna Brjánsdóttir.