tisdag 24 januari 2017

Gästblogg: Två veckor på Island

Jag ser mig som lyckligt lottad som fick uppleva 2 veckor på en av världens vackraste platser, aldrig förr har jag på så kort tid sett så många fantastiska vyer. Jag hyrde en bil och åkte runt island på 5 dagar, jag tror jag stannade ca 100 gånger för att njuta av den fantastiska utsikten och ta bilder, men Island gör sig bäst i verkligheten, det är svårt att fånga upp magin med en vanlig mobilkamera.

Förutom alla dessa härliga vattenfall, varma källor, geyser, berg och forntida bosättningar så har Island något att verkligen vara stolt över – Folket.

Det isländska folket är väldigt trevliga och öppna, det var åtminstone min erfarenhet, dessutom väldigt bra på engelska faktiskt bättre än jag själv, många förstod även när jag talade på mitt modersmål Svenska men jag har dock väldigt svårt att förstå Isländska, ett språk jag gärna lär mig lite till nästa gång jag besöker Island.

Jag hoppas jag kan återkomma till island, det känns som ett andra hem, vem vet? Det kanske finns några isländska gener inom mig.

Tack Island! Fortsätt inspirera med er natur, musik och ett underbara fotbollslandslag.

Ronny Dunberg