lördag 7 januari 2017

Justin Bieber ska locka köpare till FjaðrárgljúfurFastigheten Heiði på södra Island säljs nu med Justin Bieber som lockbete. Mäklarfirman Fasteignamiðstöðin använder artistens egna bilder från kanjonen Fjaðrárgljúfur i annonsen. Fastigheten är på 335 hektar. Köparen får bland annat delar av turistattraktionen Fjaðrárgljúfur.

Det var 2015 som Justin Bieber besökte Island för att spela in en video till "I'll Show You". I videon syns flera av sydkustens populäraste turistattraktioner. En av dem är Fjaðrárgljúfur.

Fjaðrárgljúfur är en kanjon inte långt från Kirkjubæjarklaustur på södra Island. Den tros ha bildats för omkring 9 000 år sedan. De senaste åren har den blivit ett vanligt besöksmål för turister.

Nu är fastigheten Heiði - som innefattar delar av Fjaðrárgljúfur - till salu. Det handlar om 335 hektar mark utan några byggnader. I mäklarannonsen anges inget pris utan det är upp till spekulanter att lämna bud. Fastigheten lär dock knappast säljas för mindre än 100 miljoner isländska kronor.

Vissa begränsningar möter dock köparen. Fjaðrárgljúfur finns på listan över naturskyddsområden och får därför inte exploateras hur som helst.

Bland de fotografier som används i annonsen finns bland annat Justin Biebers egna bilder från platsen. Om de får någon köpare att gräva extra djupt i plånboken återstår att se.