måndag 16 januari 2017

Reykjavíks turistbyrå flyttar till rådhuset

Kommunens turistinformation flyttar i dag till rådhuset i Reykjavík. Syftet med flytten från det tidigare kontoret på Aðalstræti är att samla kommunens verksamhet i egna lokaler. Flytten innebär också att rådhuset nu kommer att vara öppet till klockan 20 alla dagar i veckan. Själva turistbyrån kommer att drivas av företaget Guide to Iceland.

I många år har kommunens turistinformation funnits på Aðalstræti 2 vid Ingólfstorg i centrala Reykjavík. En rad andra turistbyråer har de senaste åren ploppat upp i stadskärnan, men de drivs av företag som säljer egna eller samarbetspartners utflykter. Den som varit ute efter en turistbyrå som inte drivits med försäljning som motor har därför fått vända sig till kommunen.

I dag flyttar den kommunala turistinformationen från Aðalstræti till rådhuset. För rådhuset medför det att dörrarna kommer att stå öppna för besökare mellan klockan 8 och 20 varje dag i veckan.

Flytten är enligt kommunen ekonomiskt motiverad. Genom att placera turistinformationen i rådhuset försvinner hyreskostnaden för lokalerna på Aðalstræti.

Det är dock inte kommunen som kommer att driva turistbyrån. Verksamheten har lagts ut på entreprenad till företaget Guide to Iceland.