onsdag 29 mars 2017

Kommunen vill sälja butiken i Súðavík

När Súðavík i Västfjordarna blev utan livsmedelsbutik valde kommunen att öppna en affär i egen regi. Nu vill fullmäktige sälja verksamheten. Förhoppningen är att det ska finnas en köpare som är intresserad av att ta över. Kommunfullmäktige har tagit ett beslut om att det ska göras ett försök att sälja butiken.

Sommaren 2015 öppnades en dagligvarubutik i Súðavík. Det var kommunen som stod för initiativet som togs efter att den varit utan butik i nästan ett helt år. Då fanns det ingen som anmälde sitt intresse för att ta över den gamla butiken.

Nu vill kommunen göra ett försök att sälja verksamheten. Kommunchefen Pétur G. Markan säger till Bæjarins Besta att grundtanken hela tiden varit att hitta en annan ägare:
"Butiken går utmärkt så detta skulle kunna vara en fin möjlighet för individer, inte minst mot bakgrund av att turismen ständigt blir en större näringsgren i området och i ett sådant företag finns stora möjligheter kopplade till turismen och det blir bäst om privata parter utvecklar det framåt."
Här kan du läsa mer om butiken i Súðavík.