måndag 6 mars 2017

Stänger ringvägen i protest mot utebliven asfaltering

Över 60 bilister blockerade i går ringvägen vid Berufjörður i protest mot att asfalteringen av sträckan uteblir. En lång rad vägbyggen läggs på is efter att regeringen bantat anslagen med tio miljarder isländska kronor. Förutom sträckan vid Berufjörður är det bland annat vägen över Dynjandisheiði och bron över Hornafjarðarfljót som försenas ytterligare.

Drygt två veckor före höstens alltingsval klubbade alltinget en infrastrukturplan för de kommande åren. Där beslutades om 14,5 miljarder isländska kronor till vägbyggen under 2017. Men så mycket pengar blir det inte. Hela tio miljarder av den utlovade summan försvinner.

Därmed försvinner också en lång rad projekt från årets kalender. I Västfjordarna drabbar de största nedskärningarna väg 60. Den nya sträckningen genom Gufudalssveit byggs inte i år vilket innebär en besparing på 1,2 miljarder. Inte heller får bygget av en ny väg över Dynjandisheiði de 400 miljoner som tidigare utlovats.

På sydöstra Island försvinner 1 miljard till bygget av en ny bro längs ringvägen över Hornafjarðarfljót. Inte heller blir det någon asfaltering av den åtta kilometer långa grussträckan på ringvägen längst in i Berufjörður. Där hade alltinget tidigare öronmärkt 400 miljoner.

Andra planerade utbyggnader som läggs på is är vägarna vid Borgarfjörður, Skógarströnd och Kjósarskarð på västra Island, Langanesströnd i nordost och Dettifoss i norr. Bygget av vägen från Dettifoss norrut mot Ásbyrgi får dock 320 miljoner. Det är dock bara knappt hälften av den utlovade summan, vilket innebär att bygget inte blir klart i år.

Vidare hade alltinget klubbat 800 miljoner isländska kronor för att bygga bort enfiliga broar längs ringvägen. Kvar blir nu bara 200 miljoner.

Beslutet har väckt hård kritik mot regeringen och kommunikationsminister Jón Gunnarsson. Han säger i Morgunblaðið att han själv hade hoppats på mer pengar:
"Det finns en spridd besvikelse över att det inte skulle vara möjligt att gå längre i år. Vi hoppas att vi i den ekonomiska planen för nästa år kan räkna med mer pengar till kommunikationsfrågor."
Ringvägen runt Island är 133,2 mil. Av dessa är 33 kilometer ännu inte asfalterade. Åtta av dessa kilometer är sträckan längst in i Berufjörður. Där har lokalbefolkningen reagerat med ilska och besvikelse på regeringens beslut.

I protest blockerade boende i regionen ringvägen under en och en halv timme i går. Som mest deltog 61 fordon och ett hundratal personer i manifestationen. Inga bilar släpptes fram under tiden. Initiativtagarna tänker genomföra fler blockeringar av ringvägen inom de närmaste veckorna.

En av initiativtagarna är Svavar Pétur Eysteinsson, bonde på Karlsstaðir. Han säger i Morgunblaðið att han är nöjd med gårdagens manifestation. Många bilister som tvingades vänta hade förståelse för protesterna, medan andra blev arga. Målet är att fortsätta störa trafiken längs ringvägen:
"Under de kommande dagarna kommer vi att stänga vägen på nytt och då kan man räkna med att det blir ännu mer besvär, kanske för lastbilar, postbilar och andra som behöver komma fram. ... Vi kommer att hålla fast vid detta tills kommunikationsministerns beslut omprövas och vi kommer att orsaka fortsatta besvär och stängningar av trafiken tills dess."
De förbättringar som skulle gjorts av väg 60 i Västfjordarna hade inneburit kortare körsträckor, färre grussträckor och färre sträckor på hög höjd. Friðbjörg Matthíasdóttir, tillförordnad kommunchef i Vesturbyggð, säger till Vísir att besvikelsen är stor:
"Detta är ett hårt slag. Det går inte att säga något annat om det. ... Detta har gått igenom regering till regering där löften har getts och de har inte infriats. ... Jag tror inte att det skulle ske i något annat land som vi jämför oss med att kommunikationsprovokationerna skulle fortgå och att förbindelserna med huvudstadsregionen år 2017 inte är tillfredsställande är naturligtvis helt förkastligt."
Upprördheten är stor även i alltinget och även bland Jón Gunnarssons partikamrater inom Självständighetspartiet. Valgerður Gunnarsdóttir, som är ordförande för miljö- och kommunikationsnämnden, säger till RÚV att hon kommer att kalla ministern till ett möte. Beslutet om nedskärningarna och vilka projekt som skulle strykas kom som en överraskning även för henne.

Konráð S. Guðjónsson, ekonomi vid Arion bankis analysavdelning, säger till RÚV att investeringsbehovet i vägnätet i dag uppgår till cirka 23 miljarder isländska kronor. Behovet har ökat från år till år eftersom de förbättringar som görs inte går i takt den ökande trafiken. I år lägger alltså regeringen 4,5 miljarder på vägbyggen.

Här kan du läsa mer om de vägsatsningar som nu inte genomförs.