onsdag 5 april 2017

Kea bygger norra Islands största hotell i Akureyri

Illustration: Kea/AVH
Våren 2019 öppnas det största hotellet på norra Island. Det är Kea som nu beslutat att bygga ett hotell med 150 rum på Hafnarstræti i centrala Akureyri. Den ökande turismen till regionen är skälet till nybygget. Hotellets arkitektur ska passa in bland befintlig bebyggelse i stadskärnan. Det uppger Kea i ett pressmeddelande.

Kea driver sedan tidigare två hotell i Akureyri: Hótel Kea och Hótel Norðurland. Nu har ett nytt bygge i staden klubbats. Det handlar om ett hotell med 150 rum som inte bara blir störst i Akureyri - utan på hela norra Island.

Platsen är Hafnarstræti 80, som ligger en kort promenad från stadens centrum. Målet är att bygget ska vara klart om två år.

Det är två år sedan Kea köpte tomten. Läget gör att det ställs särskilda krav på arkitekturen. Bygget - som har ritats av AVH i Akureyri - ska formges på ett sätt som gör att det smälter in bland befintlig bebyggelse i området.

Halldór Jóhannsson, vd för Kea, säger i pressmeddelandet att den ökande turismen till regionen gör att det finns ett behov av ett nytt hotell.