tisdag 11 april 2017

Turister tvingades plocka upp toalettpapper efter kisspaus

En kisspaus i det fria för fyra spanska turister slutade inte riktigt som de tänkt sig. De lämnade toalettpappret efter sig - men en förbipasserande polispatrull upptäckte nedskräpningen och tvingade kvinnorna att samla in skräpet. Polisen i Vesturland skriver på Facebook att det inte var helt enkelt att få tag på pappret eftersom det blåste en hel del.

De senaste åren har turisters val av platser att uträtta sina behov varit en ständig följetong i de isländska medierna. Uppenbarligen tycker många besökare att det är i sin ordning att kissa och bajsa var som helst och att även efterlämna använt toalettpapper.

Samma inställning tycktes finnas hos fyra spanska turister. Kvinnorna ingick i ett större sällskap som färdades runt Island i två bilar. Vid Hótel Laxárbakki vid Hvalfjörður parkerade de vid hotellet. Men de gick inte in för att fråga om de kunde använda toaletten. I stället satte de sig på gårdsplanen och kissade.

En förbipasserande polispatrull blev vittne till kissandet. Dessutom såg poliserna hur kvinnorna använde toalettpapper som de lämnade kvar på gårdsplanen.

Poliserna vände om och tvingade kvinnorna att plocka upp det använda toalettpappret. Det var visserligen blött av kiss, men blåst gjorde att de ändå hade besvär med att samla ihop allt.

Vidare skriver polisen att de informerade turisterna om att beteendet var oacceptabelt. Sannolikt hade de inte blivit glada om isländska turister i Spanien hade gjort likadant.