måndag 5 juni 2017

Husbil blåste av ringvägen - turist omkom i olycka

En tysk turist i 60-årsåldern har omkommit i en trafikolycka. Mannen vårdades i flera dagar på sjukhus i Reykjavík utan att hans liv kunde räddas. Mannen färdades i en bil med husvagn. På ringvägen vid Freysnes blåste ekipaget av vägen i ett oväder. Mannens hustru klarade sig och har skrivits ut från sjukhuset.

Höga och lätta ekipage drabbas ofta av olyckor på ringvägen på delar av södra Island. När det blåser storm eller mer brukar till exempelvis förare av husbilar och ekipage med husvagnar och släp uppmanas att vänta ut ovädret. Men det är många turister som inte känner till eller respekterar detta.

Det var den 1 juni som mannens bil och husvagn blåste av vägen vid Freysnes. Det blåste då omkring 35 meter i sekunden. Både bilen och husvagnen totalförstördes. Både mannen och hans hustru fördes med helikopter till sjukhus i Reykjavík.

Mannen, som var i 60-årsåldern, har nu avlidit till följd av skadorna. Hans hustru skadades inte lika svårt och har skrivits ut från sjukhuset. Det uppger polisen i ett pressmeddelande.