lördag 17 juni 2017

Nu är Wow Airs hyrcyklar på plats i ReykjavíkWow Airs uthyrning av cyklar i Reykjavík hade premiär i går. Nu finns totalt hundra hyrcyklar på åtta hyrstationer. Samtliga stationer är belägna i stadskärnan eller vid andra knutpunkter. Den första halvtimmen kostar 400 isländska kronor. Den som tänker hyra cykel oftare kan dock köpa olika typer av rabattkort.

På åtta platser i Reykjavík finns nu Wow Airs cykeluthyrning. Flygbolaget har kommit överens med kommunen om villkoren för uthyrningen i år och nästa år. Om projektet ska fortsätta därefter måste en upphandling göras.

Hyrstationerna finns på olika platser i centrum och vid andra knutpunkter. Totalt är det hundra cyklar som finns till uthyrning. De kan hyras och återlämnas vid samtliga stationer.

Första halvtimmen kostar 400 isländska kronor. Varje halvtimme därefter kostar 600 kronor. Det går dessutom att köpa ett 30-dagarspass för 3 900 kronor, ett 90-dagarspass för 9 900 kronor och ett helårspass för 16 900 kronor. Det går att betala med kort vid varje hyrstation.

nätet och i appen finns en karta där antalet lediga cyklar på varje station uppdateras kontinuerligt.

Här kan du läsa mer om cykeluthyrningen.