måndag 4 september 2017

Guðlaug Kristjánsdóttir ny i Ljus framtids ledning

Guðlaug Kristjánsdóttir är ny styrelseordförande för Ljus framtid. I valet besegrade hon motkandidaten G. Valdimar Valdemarsson med 48 röster mot 28. Guðlaug Kristjánsdóttir är kommunpolitiker i Hafnarfjörður där hon är ordförande för kommunfullmäktige. Hon efterträder Eva Einarsdóttir.

Under lördagens årsmöte fick Óttarr Proppé nytt förtroende som partiledare. Ingen motkandidat anmälde sig. Däremot ställde den avgående styrelseordföranden Eva Einarsdóttir upp för omval.

Guðlaug Kristjánsdóttir, som är ordförande för kommunfullmäktige i Hafnarfjörður, och G. Valdimar Valdemarsson, som är partisekreterare och var partiets toppnamn i den nordvästra valkretsen i senaste alltingsvalet, gjorde upp om posten. Omröstningen vanns av Guðlaug Kristjánsdóttir med 48 röster mot 28.

I sitt tal inför omröstningen sade Guðlaug Kristjánsdóttir att hon ville fördjupa samarbetet mellan riks- och kommunpolitiker. Hon sade också att Ljus framtid var ett växande parti - trots en lång period av svaga opinionssiffror.