torsdag 7 september 2017

Två av tre islänningar har handlat på Costco

Redan har två av tre islänningar handlat på Costco i Garðabær - trots att butiken bara varit öppen i drygt tre månader. Och det är bara var tolfte islänning som helt och hållet nobbar Costco. Övriga som ännu inte besökt butiken är intresserade av att göra det. Det visar en undersökning utförd av Fréttablaðið.

Costco har bara drygt tre månader efter öppningen redan haft stor inverkan på handeln på Island. Under de första dagarna hade Costcos enda butik större omsättning än Bónus samtliga butiker. Och Bónus var åtminstone fram till Costcos öppning landets största livsmedelsbutik.

Omkring 90 000 personer har gått med i Costco. På Island finns närmare 130 000 hushåll. I en majoritet av de isländska hemmen finns alltså minst en person som är medlem i Costco.

Efter de första tre månaderna var det 63 procent som någon gång handlat på Costco. Ytterligare 28 procent kunde tänka sig att göra sina inköp i butiken medan 8 procent inte hade besökt Costco och hade heller inga planer på att göra det i framtiden.

Costco är enligt Fréttablaðiðs undersökning populärare bland yngre islänningar och bland kvinnor.

Här kan du läsa mer om Costcos ankomst till Island.