torsdag 28 september 2017

Willum Þór Þórsson lämnar fotbollen för politiken

Foto: Framsóknarflokkurinn
Willum Þór Þórsson vill toppa Framstegspartiets lista i den sydvästra valkretsen i nyvalet. Han är den enda som meddelat att han vill stå överst på valsedeln. Därför lämnar han jobbet som tränare för fotbollsklubben KR. Tidigare har han vunnit två isländska mästerskap med klubben. Men i år kan KR som bäst sluta fyra i den högsta serien.

I valet förra hösten förlorade Willum Þór Þórsson sin plats i alltinget. Redan då hade han dubbla jobb. I juni 2016 tog han över uppdraget som huvudtränare för Reykjavíkklubben KR sedan Bjarni Guðjónsson fått sparken.

Förra året slutade KR trea i den isländska fotbollens högsta division. Årets sista omgång i serien spelas på lördag. I år kan KR som bäst sluta fyra. Valur är redan klara seriesegrare. Han har dock vunnit två isländska mästerskap med klubben 2002 och 2003.

Helt borta från politiken har inte Willum Þór Þórsson varit det senaste året. Han har varit ersättare för Framstegspartiet i parlamentet.

Nu vill Willum Þór Þórsson återvända till alltinget på heltid. Han vill toppa Framstegspartiets lista i den sydvästra valkretsen. Därför lämnar han tränaruppdraget. Han skriver i ett pressmeddelande att han tänker fortsätta arbeta för KR, men att han inte vill utsätta klubben för den ovisshet som en kandidatur innebär.

Framstegspartiet i den sydvästra valkretsen beslutade i går att en nämnd ska fastställa listan till alltingsvalet. Willum Þór Þórsson är den enda som anmält att han vill stå överst på listan. Därför är det givet att han kommer att bli partiets toppkandidat i valkretsen.

Här kan du läsa mer om Willum Þór Þórsson.