onsdag 4 oktober 2017

Ny säsong av Fångade spelas in i Siglufjörður

Foto: RÚV
Ett dött får på rådhustorget. Det är vad invånarna i Siglufjörður kan vänta sig när inspelningarna av den andra säsongen av Ófærð (Fångade) börjar i nästa vecka. Tillfälligt kommer också vissa gator och parkeringsplatser att spärras av. Kommunfullmäktige i Fjallabyggð har i ett beslut gett klartecken till produktionsbolagets önskemål.

Ófærð visades hösten 2016 i SVT som Fångade. I många länder användes den engelska titeln Trapped. Nu finns tv-serien att se på Netflix. Uppföljaren till den första säsongen väntas få isländsk premiär hösten 2018.

De nya avsnitten av Ófærð börjar spelas in i Siglufjörður den 14 oktober. Det framkommer i ett brev från produktionsbolaget RVK Studios till kommunfullmäktige i Fjallabyggð. Kommunpolitikerna säger ja till bolagets önskemål i samband med inspelningarna.

En sak som nu fått klartecken är att placera ett dött får mitt på rådhustorget. Gator och parkeringsplatser kring torget får också stängas av tillfälligt medan inspelningarna pågår. Bolaget får även skrapa bort färgen från parkeringsplatser för personer med funktionshinder mot löfte om att de målar rutorna på nytt.

Invånarna kommer att informeras om aktuella avstängningar genom flygblad och sociala medier. Det framkommer inte hur länge inspelningarna i Siglufjörður kommer att pågå. Även stora delar av den första säsongen av serien spelades in på orten.

Här kan du läsa mer om fortsättningen på Ófærð.