torsdag 19 oktober 2017

Partibytare tatuerar nya partiloggan på armen


När Páll Valur Björnsson valdes in i alltinget firade han med att tatuera Ljus framtids partisymbol på högerarmen. I valet för ett år sedan förlorade han sin plats i parlamentet. Och i våras gick han ur partiet i protest mot den politik Ljus framtid förde i regeringskoalitionen med Självständighetspartiet och Renässans.

Nyligen gick Páll Valur Björnsson i stället med i Socialdemokraterna. I dagsläget ser det ut som att han har goda chanser att bli invald i alltinget för det nya partiet. Han är nummer två på Socialdemokraternas lista i norra Reykjavík.

Trots utträdet ur Ljus framtid valde han att inte försöka göra sig kvitt tatueringen. Nu har Páll Valur Björnsson gjort ytterligare en tatuering på högerarmen. Den här gången är det Socialdemokraternas partisymbol - som fått en plats en bit längre ned från Ljus framtids logga.

Konceptet är alltså inte nytt. Men den här gången gjorde Páll Valur Björnsson tatueringen hos en studio i Reykjavík. Ljus framtids logga fick han tatuerad i Hollywood.

Här kan du läsa mer om Páll Valur Björnssons partibyte.