tisdag 3 oktober 2017

Ringvägen runt Island får ny sträckning - och blir längre

Hela ringvägen runt Island blir snart asfalterad. Men den blir också en mil längre. Det är konsekvenserna av kommunikationsminister Jón Gunnarssons beslut att ändra vägens sträckning. I stället för att gå över Breiðdalsheiði och Skriðdalur blir det dagens vägar 92 och 96 som blir den nya väg 1. Det uppger departementet i ett pressmeddelande.

Ringvägen runt Island är i dag 133,2 mil. Sedan den stod klar 1974 har den vid flera tillfällen blivit kortare när nya och genare vägar byggts. Om den planerade nya bron över Hornafjarðarfljót blir verklighet minskar sträckan med ytterligare en mil.

Men innan dess kommer den att bli en mil längre. Det står klart sedan kommunikationsminister Jón Gunnarsson bestämt sig för den längsta av tre möjliga sträckningar.

Ringvägen, som också har vägnumret 1, går i dag över Breiðdalsheiði och Skriðdalur. Sträckan över heden är ofta oframkomlig under vintrarna. Snörika vintrar kan det gå långa perioder utan att den öppnas. Sträckan är också bara delvis asfalterad.

I stället är bilister hänvisade till vägarna 92 och 96 som från Egilsstaðir passerar Reyðarfjörður, Fáskrúðsfjörður, Stöðvarfjörður och Breiðdalsvík. Hela sträckan är asfalterad och ligger på låglandet. Den är därför inte lika väderkänslig som sträckan över Breiðdalsheiði.

Det tredje alternativet är väg 939 över Öxi. Den kortar sträckan mellan Egilsstaðir och Djúpivogur med 61 kilometer. Men det handlar om en smal grusväg på som mest 532 meters höjd som i regel är oframkomlig hela vinterhalvåret.

Sträckan över Breiðdalsheiði är en ständig källa till problem. Turister som inte skaffat sig tillräckliga kunskaper om förhållandena på Island kör ofta in på denna del av ringvägen även när den är stängd för trafik. Under vintrarna gör bärgare ständiga utryckningar upp på heden för att dra loss hyrbilar med turister som har kört fast i snön efter att ha struntat i avspärrningarna.

Vegagerðin har på uppdrag av Jón Gunnarsson utrett de tre möjliga sträckningarna. Myndighetens förslag är att väg 92 och 96 blir den nya väg 1 mellan Egilsstaðir och Breiðdalsheiði. Sträckan blir en mil längre, men blir samtidigt asfalterad hela vägen. Jón Gunnarssons beslut går alltså i linje med Vegagerðins rekommendation.

När förändringen genomförts återstår bara en grussträcka på ringvägen vid Berufjörður. Den ska asfalteras inom de närmaste åren. Då blir det alltså för första gången möjligt att åka runt Island enbart på asfalterade vägar.

Jón Gunnarssons beslut kommer sannolikt att bli skäl för debatt. I regionen är det många som har argumenterat för en året runt-väg över Öxi eftersom sträckan är betydligt genare.

Ett sådant steg är prioriterat för Jón Gunnarsson, men kommunpolitiker befarar att pengar som nu kunde gått till den vägen i stället läggs på vägarna 92 och 96. Kommunpolitiker har också uppmanat kommunikationsministern att dröja med ett beslut om ringvägens sträckning i väntan på en asfalterad väg över Öxi.

Även i alltinget finns det politiker som ifrågasätter beslutet. Piratpartisten Einar Brynjólfsson vill ha ett möte i miljö- och kommunikationsnämnden för att diskutera grunderna för den förändrade sträckningen. Det är också en begäran som tidigare framstegspartisten Gunnar Bragi Sveinsson ställer sig bakom.

Här kan du läsa mer om debatten om ringvägens sträckning.