måndag 6 november 2017

Tre drunknade när bil hamnade i vattnet vid färjehamn

Tre personer omkom i en drunkningsolycka i hamnen i Árskógssandur i fredags eftermiddag. Familjen var på väg hem till Hrísey med färjan när bilen kördes över färjekanten och ned i vattnet. Vad som orsakade olyckan är ännu inte känt. På platsen var det vid tiden för olyckan mycket halt och dålig sikt.

Vinterns första snöoväder drog in över norra Island i fredags. På sina håll föll ett par decimeter snö. Ovädret begränsade inte bara sikten. På sina ställen blev det också mycket halt. Det uppger polisen på Facebook.

Begränsad sikt och halka kan vara förklaringen till den olycka som vid 17.30 i fredags krävde tre liv. En bil körde över kanten och rakt ned i vattnet i hamnen i Árskógssandur. Bilen verkade enligt vittnen inte bromsa innan den körde utför kajkanten.

Samtliga tre i bilen - en man, en kvinna och deras barn - omkom. Ingen av de tre lyckades ta sig ut ur fordonet. Dykare tog upp kropparna ur bilen. Alla tre dödförklarades senare på sjukhuset i Akureyri.

Familjen var bosatt på Hrísey och var på väg att ta färjan hem till ön. Polisen utreder olyckan tillsammans med Rannsóknarnefnd samgönguslysa. Inget brott misstänks ligga bakom olyckan. I kväll hålls en minnesstund i kyrkan på Hrísey.