måndag 18 december 2017

Stressad julshoppare stöldanmälde borttappad bil

När kvinnan kom ut ur köpcentrumet i Reykjavíkområdet var inte bara bilen försvunnen. Med den hade också alla julklappar som hon inhandlat under dagens shoppingrunda försvunnit. Kvinnan polisanmälde bilstölden till polisen. Men när hon tog en extra runda på parkeringsplatsen hittade hon bilen. Hon hade bara glömt var hon ställt den.

Det är polisen i Reykjavíkområdet som på Facebook berättar att det inte är första gången som julstressade shoppare larmar om stulna bilar. I själva verket har fordonen aldrig blivit stulna. Ägarna har bara glömt var de parkerat.

Nyligen var det en kvinna som anmälde att bilen blivit stulen. Hon hade parkerat utanför ett köpcentrum i Reykjavíkområdet. I bilen fanns alla de julklappar som hon köpt under dagen.

Hon berättade för polisen att hon hade bilnyckeln i säkert förvar. Även reservnyckeln var i säkert förvar i hemmet.

Efter att hon anmält stölden lovade hon polisen att ändå göra en sista koll på parkeringsplatsen. Där fanns förstås bilen på samma plats som hon ställt den. I stressen hade hon bara glömt var hon parkerat den och utgått från att den blivit stulen.

Polisen uppmanar personer som tror sig ha blivit bestulna på att faktiskt försäkra sig om att så är fallet innan de anmäler stölden.