söndag 14 januari 2018

Bar tio tröjor för att slippa betala för bagage - nekades flyga

Mannen ville inte betala för att checka in sin resväska på flygplatsen i Keflavík. Därför tog han på sig de kläder han hade i väskan - tio tröjor och åtta byxor. Men planen gick inte i lås. Mannen fick inte gå ombord eftersom han betraktades som en säkerhetsrisk. I stället för att komma med flyget greps han av polis när han ilsknade till efter beskedet.

Allt fler flygbolag tar betalt för passagerare som reser med incheckat bagage. Detta ville en turist - som nyligen reste hem från Keflavík och som uppenbarligen gjort sig beredd på att klä sig i lager under vistelsen på Island - undvika i veckan. För att undvika avgiften tog han på sig innehållet i resväskan. Det innebar att han tog på sig åtta par byxor och tio tröjor.

Men knepet gjorde att hemresan blev dyrare i stället för billigare. Mannen nekades att gå ombord flyget. Eftersom han knappt kunde röra sig bedömdes han utgöra en säkerhetsrisk för andra passagerare.

Beskedet gjorde mannen rasande. Han slog näven i bordet och skrek ut sitt missnöje. Personalen ansåg att mannen var hotfull och larmade polis. I stället för att få resa hem greps mannen av polisen på Suðurnes och fördes till polisstationen.

Mannen missade det flyg han betalat för och fick lösa en ny biljett. Den planerade besparingen slutade alltså som en kostnad.