torsdag 11 januari 2018

Författare fick usel service - anställda på juicekur

När författaren Hallgrímur Helgason besökte mobiloperatören Novas butik fick han ingen hjälp av två manliga anställda. Men så småningom kom en kvinna i personalen till undsättning. Han undrade varför männen tycktes må så dåligt - och fick svaret att de var inne på sista dagen i en tre dagar lång juicekur i företagets regi.

Nova har de senaste åren erbjudit de anställda möjligheten att ta en juicekur i januari. De första gångerna varade dieten - som innebär att deltagarna inte äter någon fast föda - i fem dagar. Nu har den kortats ned till tre dagar.

Inget av detta kände författaren Hallgrímur Helgason till när han nyligen besökte en av Novas butiker. Han skrev på Twitter att han av två manliga anställda inte fick någon hjälp med sina frågor. Inte heller förstod han varför de verkade så svaga och ointresserade av att hjälpa honom.

Så småningom dök en kvinna upp som gav honom den hjälp han behövde. Hon förklarade också att skälet till att de två männen var så odugliga var att de var inne på den sista dagen på en juicekur. Hallgrímur Helgason berättade på Twitter att hon också kallat juicekuren idiotisk och sagt att hungern berövade männen all intelligens.

Liv Bergþórsdóttir är vd för Nova. säger till Vísir att företagets 65 av 140 anställda deltar i kuren. De flesta anser att den har positiva resultat:
"Det är en bra början på året att genomföra en liten rensning. ... Många har inte uthållighet i tre dagar men de flesta tar sig igenom detta."
Nova passade också på att skicka hem juicekuren till Hallgrímur Helgason. Även han kände sig påverkad utan föda. Till exempel skämtade Hallgrímur Helgason - som sympatiserar med Socialdemokraterna - om att Självständighetspartiets Eyþór Arnalds var en bra kandidat till uppdraget som borgmästare i Reykjavík.