tisdag 13 februari 2018

Turister får ersättning - informerades inte om inställt flyg

Först när turisterna kom till flygplatsen i Reykjavík fick de veta att flyget till Ísafjörður var inställt. Flygbolaget Flugfélag Íslands hade ställt in avgången 27 dagar tidigare och meddelat Iceland Pro Travel, den researrangör som turisterna bokat resan med. Men Iceland Pro Travel informerade aldrig resenärerna. Nu får de rätt till ersättning från flygbolaget.

På kvällen den 14 juni 2016 anlände en grupp utländska turister till flygplatsen i Reykjavík. De trodde att de klockan 21.30 skulle gå ombord ett flyg till Ísafjörður. Men någon sådan avgång fanns inte.

Det visade sig att flygbolaget Flugfélag Íslands ställt in flyget redan den 19 maj. Med 27 dagars varsel ansåg sig bolaget ha meddelat den som bokat resan i tillräcklig tid.

Turisterna köpte resan genom Iceland Pro Travel. Resebyrån fick information från Flugfélag Íslands om den inställda avgången, men det beskedet fördes aldrig vidare till resenärerna.

Turisterna vände sig till flygbolaget för att få ersättning för biljetterna. Men Flugfélag Íslands sade nej. Bolaget hade förvarnat i god tid. Att Iceland Pro Travel struntade i att informera dem kunde inte flygbolaget ta ansvar för.

Inte heller ansåg sig Flugfélag Íslands ha något ansvar för att informera resenärerna direkt. Eftersom biljetterna köptes genom en resebyrå hade bolaget varken namn på eller kontaktuppgifter till passagerarna. Flygbolaget hävdade vidare att det inte var skyldigt att ta på sig en kostnad som orsakats av en tredje part som inte arbetade på uppdrag av Flugfélag Íslands.

Men Samgöngustofa underkänner bolagets resonemang. Flugfélag Íslands gjorde enligt myndigheten inte tillräckligt för att säkerställa att passagerarna informerades om det inställda flyget. Bolaget hade kunnat få kontaktuppgifter till dem från Iceland Pro Travel, men försökte aldrig nå dem på egen hand.

Samgöngustofa skriver i beslutet att Flugfélag Íslands - som i dag har bytt namn till Air Iceland Connect - ska ersätta varje resenär med 250 euro. Myndigheten påpekar att bolaget kan ha möjlighet att i sin tur kräva Iceland Pro Travel på ersättning.

Här kan du läsa beslutet i sin helhet.