fredag 23 mars 2018

Nödlandning i Keflavík efter motorexplosion

Bara sekunder efter att planet lyft från Ísafjörður exploderade ena motorn. Piloterna Gunnar Arthurssons och Hallgrímur Viktorssons tänkte vända planet för att landa - men då visade det sig att det vänstra hjulet inte kunde fällas ut. Med bara en fungerande motor valde de därför att flyga hela vägen till Keflavík för att nödlanda.

Den 20 mars 1986 hade kunnat bli en tragisk dag i isländsk flyghistoria. På 150 meters höjd exploderade ena motorn i ett Fokkerplan som nyss lyft från Ísafjörður. De tre personerna i besättningen - de två piloterna och flygvärdinnan Guðrún Gunnarsdóttir - och de 22 passagerarna kunde genom fönstren se hur det brann i motorn.

Men branden tycktes inte sprida sig. Och att nödlanda i Ísafjörður var inget de önskade sig. Där finns bara en bana och den ligger precis vid fjorden. Risken var överhängande att planet skulle kana över banan och hamna i vattnet.

Nödlandningen i Keflavík blev ingen katastrof. Planet kanade visserligen utanför banan, men ingen brand utbröt. Ingen skadades heller allvarligt i samband med landningen.

Både starten i Ísafjörður och landningen i Keflavík filmades. Att lyftet hamnade på film var en slump. Att RÚV hade en kamera i Ísafjörður berodde på att det pågick en skidtävling samma dag.

Här kan du se film från starten och landningen.