lördag 28 april 2018

Einar Brynjólfsson nummer 13 för Piratpartiet i Akureyri

Einar Brynjólfsson ville toppa Piratpartiets lista i kommunalvalet i Akureyri. Men i provvalet hamnade den tidigare alltingsledamoten på andra plats. Segraren Halldór Arason kommer nu att stå överst på listan. Och Einar Brynjólfsson återfinns först på trettonde plats.

Tiden i alltinget blev kort för Einar Brynjólfsson. I valet hösten 2016 stod han överst på Piratpartiets valsedel i den nordöstra valkretsen. Men i nyvalet ett år senare lyckades han inte försvara sitt mandat.

Inför kommunalvalet den 26 maj meddelade Einar Brynjólfsson att han ville leda Piratpartiets lista i Akureyri. Ytterligare två personer ställde upp i provvalet: Guðrún Ágústa Þórdísardóttir och Halldór Arason.

Det var 27 medlemmar som röstade i provvalet i kommunen. Einar Brynjólfsson slutade tvåa efter Halldór Arason men före Guðrún Ágústa Þórdísardóttir.

Einar Brynjólfsson valde att avsäga sig andra platsen på listan. I stället återfinns han först på trettonde plats. Det betyder att han inte har någon möjlighet att bli invald i fullmäktige. Däremot skulle han av partiet kunna utses till kommunala förtroendeuppdrag i råd och nämnder.

Listan i Akureyri toppas nu av Halldór Arason före Guðrún Ágústa Þórdísardóttir. Trea på listan är Hans Jónsson.

Här kan du läsa mer om kommunalvalet i Akureyri.