tisdag 25 september 2018

Keflavík en av de sämsta flygplatserna i världen

Keflavík hamnar bara på plats 125 i en rankning av världens flygplatser. Bara sexton flygplatser är sämre. Punktligheten och servicen i Keflavík får ganska goda betyg - men däremot är resenärerna inte alls nöjda. Många anser att den är för liten för att kunna hantera ett så stort antal resenärer. Det visar en sammanställning som gjorts av Air Help.

Air Help har rankat 141 flygplatser i världen. Isländska Keflavík placerar sig långt ifrån toppen. På plats 125 är det alltså bara sexton flygplatser som får sämre betyg.

Servicen i Keflavík får betyget 7 medan punktligheten får betyget 6,7. Det är resenärernas omdömen som sänker totalpoängen. Resenärerna ger bara Keflavík betyget 4,6. I snitt ger det flygplatsen 6,61 poäng av 10 möjliga.

Det som flest resenärer kritiserar att flygplatsen är för liten. Den har helt enkelt inte tillräcklig kapacitet för att kunna hantera så många passagerare. Vissa resenärer beskriver den som en mardröm. Men det finns också positiva kommentarer. Flygplatsen får beröm för att vara ren och för att vara innovativ.

Världens sämsta flygplats finns i Kuwait. Den får snittbetyget 5,4. Bäst är flygplatsen i Doha i Qatar med hela 8,77 i snittpoäng.