lördag 15 september 2018

Resväska hamnade i Gjögur - kan ta en vecka att få tillbaka

När Ernirs flyg landade i Gjögur i Árneshreppur i tisdags fanns en resväska ombord. Den lastades av i Gjögur. Men när planet hade återvänt till Reykjavík upptäcktes det att resväskan hade skickats fel. Den skulle till Húsavík. Efter att misstaget kommit i dagen började jakten på någon som kunde ta med sig väskan söderut så att den inte skulle bli kvar i en vecka.

Under somrarna flyger Ernir en gång i veckan mellan Reykjavík och Gjögur. Under vintern - när flyget ofta är enda sättet att komma till och från kommunen Árneshreppur - gör bolaget två turer i veckan.

När planet från Reykjavík landade i Gjögur i tisdags fanns en resväska ombord. Men efter att den lastats av i Gjögur upptäcktes det att den hade skickats fel. Den skulle till Húsavík, en annan av Ernirs destinationer. Eftersom planet redan hade lyft var det för sent att skicka tillbaka väskan med samma flyg.

Nästa flyg till Reykjavík gick alltså först om en vecka - alltså nu på tisdag. För att inte resväskan skulle bli kvar i Gjögur så länge gjorde en av dem som arbetar på flygplatsen en efterlysning på Facebook. Där efterfrågades någon som var på väg till Reykjavík som kunde ta med sig resväskan. Det bästa erbjudandet kom från en som skulle resa söderut med bil på söndagen.

Anledningen till att väskan hamnade i Gjögur ska ha varit en förväxling på flygplatsen i Reykjavík. En bagagevagn avsedd för Húsavík - ett flyg som avgick senare samma dag - drogs i stället fram till det flyg som skulle till Gjögur.