måndag 17 september 2018

Wow Air undanröjer akuta hotet om konkurs

Wow Air har säkrat 6 miljarder isländska kronor för att kunna flyga vidare. Men frågan är om flygbolaget lyckas dra in dubbla summan från nya investerare. Samtidigt cirkulerar uppgifter om att Wow Air har skulder till flygplatsbolaget Isavia på 2 miljarder. Det rör sig enligt Morgunblaðið om obetalda landningsavgifter.

Det akuta konkurshotet mot flygbolaget Wow Air ser ut att vara över. De senaste veckorna har Wow Air jagat nya investerare genom treåriga obligationer. Målet var att dra in mellan 6 och 12 miljarder isländska kronor i nytt kapital. I fredags kom beskedet att Wow Air nått den nedre gränsen.

Pengarna är nödvändiga för Wow Airs fortsatta existens. Bolaget gjorde förra året en förlust på 2,4 miljarder. I år väntas förlusten stiga till 3,3 miljarder. Höga kostnader för löner och bränsle är en faktor till det svaga resultatet. Dessutom krigar Wow Air med Icelandair på närmast samma linjenät - och den kampen gör att bägge bolagen just nu förlorar enorma summor.

Men det är uppenbart att det har varit tufft för Wow Air att hitta finansiering. Processen tog längre tid än väntat. Dessutom kunde Fréttablaðið berätta att Wow Air vänt sig till de tre isländska storbankerna - Landsbanki, Arion banki och Íslandsbanki - i jakten på kapital. Samtliga nobbade flygbolaget.

Skúli Mogensen, vd för Wow Air, skriver på Facebook att han hoppas att allt med obligationerna ska bli klart i morgon. Tidigare vände han sig i ett mejl till de anställda och sade att han jobbade dygnet runt med att säkra finansiering.

Men det betyder inte att alla frågetecken är uträtade. Enligt Morgunblaðið har Wow Air skulder till flygplatsbolaget Isavia på omkring 2 miljarder isländska kronor.

Wow Air ska enligt Morgunblaðið inte ha betalat några landningsavgifter i Keflavík sedan i våras. Nu uppges det pågå diskussioner mellan bolaget och Isavia för hur Wow Air ska kunna komma i kapp betalningarna. Hälften av skulden sägs redan ha passerat förfallodatum.

Skúli Mogensen förnekar att Wow Air skulle ha en skuld till Isavia på över 2 miljarder. Samtidigt vill han inte säga hur stor skulden till flygplatsbolaget faktiskt är. Han pekar inte ut några andra felaktigheter i artikeln. Inte heller Isavia vill lämna någon information om några skulder.

En siffra som skulle kunna vara aktuell har Morgunblaðið hittat i Isavias halvårsbokslut. Där har de inhemska fordringarna ökat med 1,2 miljarder. Samtidigt säger Bogi Nils Bogason, tillförordnad vd för Icelandair, i Morgunblaðið att bolaget inte har några obetalda skulder till Isavia.

Det går inte att utesluta att miljardskulden skulle ha en annan förklaring, men det är svårt att se hur fordringarna skulle kunna stiga så snabbt om det inte rörde sig om obetalda landningsavgifter från ett stort isländskt flygbolag.

Wow Airs kris fortsätter också att sprida oro. Regeringen diskuterade förra helgen på nytt bolagets utsatta situation. Hittills finns det inget som tyder på att staten skulle ingripa vid ett akut konkurshot.

Finansminister Bjarni Benediktsson gav sig dock in i debatten i lördags genom ett inlägg på Twitter. Där länkar han till en ledare i Morgunblaðið från 1980. Då uppmanades den dåvarande regeringen att avskaffa landningsavgifterna för Flugleiðir, en föregångare till Icelandair, på grund av ett svårt marknadsläge.

Osäkerheten i turistnäringen gäller inte bara Wow Air. Även Icelandair befinner sig i kris efter en misslyckad satsning på Nordamerika, stigande kostnader för bränsle och löner samt fortsatt låga biljettpriser till följd av hård konkurrens. Dessutom gör den starka isländska kronan att turismen till Island inte längre ökar.

I veckan ingrep Seðlabanki Íslands och stödköpte isländska kronor. Beslutet var ett svar på den senaste tidens sjunkande valutakurs. Det var första gången på ett år som centralbanken stödköpte kronor.

Här kan du läsa mer om krisen för Wow Air.