onsdag 28 november 2018

Säljer världens värsta godis - med smak av surhaj

Smaken är en kopia av äkta surhaj. Men godiset i sig är veganskt och innehåller inga animaliska produkter. Och det kan enligt uppfinnaren Geir Konráð Theodórsson röra sig om det värsta godiset i världen. Han berättar i RÚV att han utan framgång försökt få USA:s president Donald Trump att smaka på surhajskaramellerna.

Geir Konráð Theodórsson från Borgarnes tror sig ha uppfunnit det som kan vara världens värsta godis. Det rör sig om godis som ska imitera smaken av surhaj och rutten fisk. Han säger till RÚV att idén började som ett skämt. För att hitta den för surhaj karakteristiska smaken fick han pröva många olika alternativ:
"Jag kom fram till att två verksamma ämnen gav den denna unika smak. Det var ammoniak och trimetylamin, som ger denna ruttnade lukt av döda fiskar."
Godiset är veganskt och innehåller inga animaliska produkter. Bland huvudingredienserna finns socker och potatismjöl.

Geir Konráð Theodórsson besökte nyligen USA. Han försökte då utan framgång få komma in i Vita huset för att kunna överlämna ett smakprov till Donald Trump. Han berättar att han i stället kommer att försöka sälja surhajskaramellerna till turister.