måndag 10 december 2018

Brev om snöröjning till Árneshreppur möts med tystnad

Snöröjning även under vintern och därefter en ny väg som bygger bort den sträcka som är mest utsatt för snöoväder och laviner. Det är det enda sättet att rädda Árneshreppur och att få de sista invånarna att stanna. Det säger kommunchefen Eva Sigurbjörnsdóttir i Morgunblaðið. Men hittills har hennes brev till politikerna i alltinget bemötts med tystnad.

I vinter blir det bara sjutton personer som bor i Árneshreppur i Västfjordarna. Det är det lägsta antalet sedan bygden befolkades strax efter att de första bosättarna anlände till Island under sent 800-tal. Den senaste tiden har sex personer flyttat från kommunen.

Árneshreppurs framtid har varit hotad i många år. Men läget för kommunen har aldrig tidigare varit så dystert som det är nu. Inte heller har förutsättningarna för att locka nya invånare varit så dåliga som nu.

Det här är den första vintern som det inte finns någon skola i Árneshreppur. Tidigare i år stängde Finnbogastaðaskóli i Trékyllisvík eftersom det bara fanns en enda elev. Den flickan går nu i stället i skolan i Drangsnes. Och i höstas stängde affären i Norðurfjörður för gott. Det betyder att det inte längre finns någon livsmedelsbutik i kommunen.

Kommunchefen Eva Sigurbjörnsdóttir skrev tidigare i år brev till alltingets kommunikationsnämnd och samtliga alltingsledamöter från den nordvästra valkretsen. Hon uppmanade dem att hjälpa till att rädda kommunen. Om inget görs för Árneshreppur nu kan det snart vara för sent. Risken för att de sista invånarna ska ge upp ökar i takt med att förutsättningarna försämras.

Det var inte det första brevet som Eva Sigurbjörnsdóttir skickat till politikerna i Reykjavík. I höstas skrev hon och bad om att den enda vägen till Árneshreppur skulle hållas öppen även under vintern. Men begäran om snöröjning har hittills lämnats obesvarad.

Snöröjning hela vintern och en ny sträckning för vägen över Veiðileysuháls - den mest utsatta sträckan som ofta snöar igen och ständigt drabbas av laviner - stod på dagordningen före finanskraschen. I de nedskärningar som följde på krisen prioriterades inte längre Árneshreppur. Bygget av en ny väg kan nu bli aktuellt först 2022.

Fram till den 5 januari plogas vägen en gång i veckan om det inte är för mycket snö. Därefter öppnas den inte förrän den 20 mars. Kommunen kan begära snöröjning men får då stå för halva kostnaden. Och det är för mycket för en liten kommun som Árneshreppur.

Eva Sigurbjörnsdóttir att hon trots de obesvarade breven ännu inte gett upp. Men om det inte blir någon ändring befarar hon att året runt-boende i Árneshreppur snart kan vara historia. Hon säger i Morgunblaðið att hon planerar att skriva fler brev:
"Jag tänker skriva brev till statsministern, finansministern och kommunikationsministern och påpeka för dem att i nuläget vore sannolikt den bästa lösningen för oss att vi får snöröjning hela vintern två gånger i veckan när vädret tillåter. Ja, jag fortsätter att kämpa. Det har blivit dags för makthavarna att ordna något för oss även om det inte är mer än denna snöröjning."
Under de månader som vägen är oframkomlig är invånarna hänvisade till flyget. Det går två turer i veckan mellan Reykjavík och Gjögur. Problemet är enligt Eva Sigurbjörnsdóttir att flyget är dyrt. En resa för en person går på minst 30 000 isländska kronor.

Efter nyår står invånarna för första gången inför situationen att det inte finns någon butik i kommunen. Samtidigt är den enda landvägen söderut oframkomlig. De närmaste livsmedelsbutikerna ligger i Hólmavík och Drangsnes - vilket är omkring två timmars körning enkel resa.

Hittills har kommuninvånarna hjälpt varandra. Den som har haft vägarna förbi en butik har meddelat detta på Facebook och tagit upp beställningar åt andra. Men den lösningen försvinner när snöröjningen upphör om fyra veckor.

Det går att få matvaror levererade med flyget. Men transportkostnaderna är höga. Tjugo kilo kostar drygt 5 000 kronor. Eva Sigurbjörnsdóttir säger i Morgunblaðið att matkostnaderna ökar dramatiskt för dem som tvingas vända sig till flyget:
"Detta kostar alldeles för mycket enligt dem som behöver använda detta. ... Situationen är mycket värre hos oss nu än förra året när vi hade butiken."
Eva Sigurbjörnsdóttir säger i Morgunblaðið att hon är medveten om att behovet av investeringar i vägbyggen är stort på många håll i landet. Men hon är trött på att inte prioriteras:
"Vi kommer alltid i andra hand. Det är bara så."
Hon har vissa förhoppningar om att ett kraftverksbygge vid Hvalá kan leda till satsningar på infrastrukturen i Árneshreppur. Bygget kan dock först komma i gång 2020. Och Vesturverk, som står bakom bygget, anser inte att den befintliga vägen klarar de transporter som är nödvändiga.

Ingen annan kommun i landet har i dag liknande förutsättningar som Árneshreppur. Även invånarna i Mjóifjörður - som under vintern är ungefär lika många som de året runt-boende i Árneshreppur - är utan landförbindelse med övriga Island. Vägen kan vara oframkomlig upp till ett halvår i sträck.

Trots detta har invånarna i Mjóifjörður något bättre villkor. Där finns en skola där det just nu bara går en elev. Två gånger i veckan går det en båt till Neskaupstaður. Eftersom det finns flera större städer i närheten och Mjóifjörður i större utsträckning är byggt kring fiske använder invånarna också egna båtar för att bland annat handla livsmedel och utföra andra ärenden.

Här kan du läsa mer om Árneshreppur.