fredag 7 december 2018

Klaustur lanserar nytt öl namngett efter barskandalen

Centerpartisterna gjorde inte sälläten för att härma Freyja Haraldsdóttir - utan i stället var det ljud som hördes på inspelningen från Klaustur sannolikt från en stol. Så hävdade Sigmundur Davíð Gunnlaugsson att det gick till på barrundan. Nu skämtar Klaustur om händelsen. Baren lanserade i går ölet Skyld'að vera stólahljóð.

När inspelningarna från politikernas utekväll på Klaustur i Reykjavík publicerades var hånet av Freyja Haraldsdóttir bland det mest anmärkningsvärda. De hånskrattade åt henne och kallade henne Freyja Eyja eftersom hon använder rullstol.

Men Sigmundur Davíð Gunnlaugsson hävdade att de inte gjorde sälläten för att härma henne. Hans förklaring av det underliga ljudet på inspelningen var i stället att det rörde sig om ljud från en stol. När anställda på Klaustur förkastade teorin sade han att det kunde ha varit ljud från en bromsande cykel ute på gatan.

Klaustur lanserade i går kväll ett nytt öl från Borg Brugghús. Och ölet kallas Skyld'að vera stólahljóð, en anspelning på Sigmundur Davíð Gunnlaugssons påstående om att sällätena i själva verket skulle ha varit ljud från en stol. Även på etiketten driver de med händelsen. Där uppmanas den som gillar ölet att trycka på inspelningsknappen - ungefär som den uppgiftslämnare som spred inspelningarna till flera isländska medier.

Här kan du läsa mer om Sigmundur Davíð Gunnlaugssons förklaringar av sällätena.