måndag 18 februari 2019

Bokningsjättar bojkottar skandaluthyraren Procar

Bokningsjättarna Auto Europe och Guide to Iceland bryter samarbetet med Procar. Efter att den isländska biluthyraren avslöjats med systematisk manipulering av mätarställningar förmedlar de inte längre några bokningar med Procar. En annan konsekvens av skandalen är att även hyrbilar kan komma att besiktigas oftare.

Biluthyraren Procar har i minst fem års tid manipulerat mätarställningar. Den systematiska bluffen har gjort fordonen mer attraktiva både för hyrbilskunder och begagnatköpare. Allt tyder på att personer i företagets ledning - inklusive vd:n Gunnar Björn Gunnarsson - både känt till och deltagit i fusket.

Hittills har ingen i Procars ledning gett några intervjuer. I ett pressmeddelande strax efter avslöjandet medgav uthyraren att manipuleringen av mätarställningar skulle ha pågått i två år. Allt skylldes på en tidigare anställd. Men allt pekar alltså på att fusket satts i system med ledningens godkännande.

Auto Europe, en internationell bokningsjätte som varit en av de viktigaste kundkällorna för Procar, bryter nu samarbetet med skandaluthyraren. Vd:n Imad Khalidi uppger i Morgunblaðið att de kunder som redan bokat med Procar i stället får hyra av ett annat företag. Skälet är Procars systematiska fusk:
"De är ohederliga."
Även Guide to Iceland, den största isländska bokningsförmedlaren, stoppar samarbetet med Procar. Skandaluthyrarens fordon kommer inte längre att erbjudas till kunderna, skriver Morgunblaðið.

Procar har vänt sig till en juristbyrå för att erbjuda ersättning till kunder som köpt begagnade hyrbilar med manipulerade mätarställningar. Frågan är dock om det räcker. Det är inte osannolikt att många i stället kommer att vilja häva köpen. Bluffen kan också leda till krav på Procar eftersom mätarställningen påverkar garantin på bilarna.

Breki Karlsson, ordförande för konsumentorganisationen Neytendasamtökin, säger till RÚV att många medlemmar har hört av sig på grund av Procar-skandalen. Vissa har köpt begagnade bilar av andra uthyrare och befarar att även de ska ha manipulerat mätarställningarna.

Bluffen har varit möjlig genom att Procar utfört underhåll på bilarna. Därför har inte mätarställningen lästs av hos någon bilfirma. Hyrbilar besiktigas inte heller under de fyra första åren på grund av ett undantag i bestämmelserna för just uthyrare. Därför har ingen besiktningsfirma heller kommit i kontakt med Procars bilar förrän efter fyra år. Breki Karlsson vill nu ändra regelverket:
"Taxibilar behöver besiktigas varje år och de körs i allmänhet bara av en ägare, men hyrbilar körs av ett stort antal människor varje år och med olika omsorg så jag tycker att det är uppenbart att bilarna behöver besiktigas varje år."
Men branschen vill behålla undantaget. Jóhannes Þór Skúlason, vd för turistbranschens samarbetsorganisation Samtök ferðaþjónustunnar, säger till RÚV att han inte tror att en årlig besiktning skulle eliminera risken för att fler uthyrare fuskar på samma sätt som Procar. Han vill i stället införa en certifiering som blir mindre kostsam för uthyrarna än besiktning:
"Vi vill få ett oberoende certifieringsföretag att erbjuda en sådan certifiering."
Tanken är att körsträckor för hyrbilar alltid ska registreras vid uthyrning och återlämning. När bilarna sedan säljs ska certifieringen visa att körsträckan stämmer och att mätarställningen inte har skruvats tillbaka inför försäljningen.

Här kan du läsa mer om Procar-skandalen.