fredag 15 februari 2019

Isländska biluthyraren Procar bluffade kunder i fem år

I minst fem år bluffade Procar sina kunder genom att manipulera mätarställningen på hyrbilar. Och allt tyder på att tre personer i företagets ledning varit införstådda med eller själva utfört de systematiska bluffarna. Den isländska biluthyraren riskerar nu att få krav på sig gällande hundratals manipulerade fordon.

RÚV avslöjade tidigare i veckan att biluthyraren Procar satt i system att bluffa sina kunder. Det skedde genom att manipulera mätarställningen i minst hundra fordon. Fusket fick hyrbilarna att verka mer attraktiva för kunder. Och när Procar sålde bilarna kunde de på grund av bluffarna få ut mer pengar för dem.

Då medgav Procar att fusket pågått mellan 2013 och 2015. Det skulle inte ha varit några längre sträckor som uthyraren kapat från mätarställningarna. Företaget skyllde allt på en tidigare anställd.

Men Stundin kunde visa att det var långt ifrån hela sanningen. Fusket hade fortsatt åtminstone under 2016. Dessutom var det i regel rejäla bantningar av körsträckorna som gjordes. I ett fall försvann över 100 000 kilometer från mätarställningen.

Nu kan även RÚV visa att fusket varit ännu mer omfattande. Data som RÚV fått från en tidigare anställd avslöjar att den första bluffen genomfördes redan i augusti 2011. Då var det en Mazda Tribute som fick närmare 20 000 kilometer strukna från mätarställningen. Det senast kända fallet är från 2016 då drygt 40 000 kilometer plötsligt försvann från mätarställningen på en Nissan Qashqai.

Inget tyder heller på att det systematiska fusket skulle ha varit kopplat till en enda person. Enligt RÚV har tre inloggningar tillhörande tre toppchefer inom företaget använts för att manipulera mätarställningarna.

Vd:n Gunnar Björn Gunnarssons inloggning tillhör dem som använts för bluffarna. Han har fortfarande inte kommenterat avslöjandet.

Bluffarna gjorde att Procar kunde dra in mer pengar genom att sälja begagnade hyrbilar för högre priser och ta mer betalt av turister i tron av att de hyrde nyare bilar. Men nu ser det ut som att bluffarna kan komma att kosta Procar stora summor.

Genom en advokatbyrå har Procar öppnat dörren för ersättning till de begagnatköpare som lurats. Det är dock inte osannolikt att många i stället kommer att vilja häva köpen eftersom många av dem genomförts på falska villkor.

Skúli K. Skúlason, försäljningschef på bilhandlaren BL, säger till RÚV att företaget redan skickat förfrågningar till Procar om 200 bilar. Sannolikt kommer det att bli betydligt fler eftersom omfattningen av fusket har ökat från tre till minst fem år. Fusket kommer också att medföra stora problem:
"Om vi till exempel tar en bil som faktiskt har körts 120 000 kilometer och skruvas ned till, jag vet inte, 95 eller något och säljs och vederbörande köpare kommer direkt till oss på något som ingår i garantin så har vi blivit lurade."
Hittills har Procars advokatbyrå bara talat om att ersätta kostnader för att bilarna körts längre än vad som framgått av mätarställningen. Men det är alltså troligt att såväl bilfirmor och andra som köpt begagnade hyrbilar kommer att ställa andra krav.

BL och andra bilhandlare kan ha bekostat garantireparationer som egentligen inte skulle ha gått på garantin om Procar uppgett den korrekta körsträckan eftersom garantin då kanske redan gått ut.

Här kan du läsa mer om hur Procar lurat hyrkunder och köpare.