onsdag 27 februari 2019

Skandaluthyraren Procar saltar räkning med 180 procent

Kostnaden för att köra genom Vaðlaheiðargöng skulle vara 2 500 isländska kronor. Men när biluthyraren Procar betalar avgiften för tunnelpassagen åt kunderna saltas räkningen med 180 procent. Priset stiger då till totalt 7 000 kronor. Procars påslag med 4 500 kronor uppmärksammas på Facebook.

Biluthyraren Procar har de senaste veckorna avslöjats med att i sju års tid ha lurat hyrbilskunder och begagnatköpare genom att systematiskt ha manipulerat mätarställningar på hyrbilar. Men det är inte det enda sättet som skandaluthyraren hittat på för att öka intäkterna. Nu tar Procar en rejäl ersättning för räkningar för Vaðlaheiðargöng.

Vaðlaheiðargöng invigdes vid årsskiftet. Tunneln gör att ringvägen inte längre går över Víkurskarð, ett väderutsatt bergspass öster om Akureyri. Genom tunneln förkortas resvägen mellan Akureyri och Egilsstaðir med ungefär en kvart.

En enkel resa med personbil genom Vaðlaheiðargöng kostar 1 500 isländska kronor. Den som inte betalar avgiften inom tre timmar får betala 2 500 kronor.

Men den turist som inte betalar passageavgiften själv utan i stället låter Procar ta hand om betalningen får betala 7 000 isländska kronor. Uthyraren gör alltså ett påslag med 4 500 kronor. Det innebär i sin tur att notan stiger med 180 procent.

Här kan du läsa mer om hur Procar bluffat sina kunder.