torsdag 28 mars 2019

Icelandair ställer in till USA och Kanada efter flygförbud

Det blir inget flyg till Cleveland och Halifax i sommar. Icelandair ställer in bägge linjerna. Det isländska flygbolaget meddelade de två flygplatserna i måndags om beslutet att skrota trafiken. Skälet är flygförbudet för Boeing 737 Max 8 och Max 9 efter olyckorna i Indonesien och Etiopien. Det är oklart om linjerna läggs ned för gott.

Cleveland i USA och Halifax i Kanada är två destinationer som Icelandair bara flyger till under somrarna. Men i år kommer inte trafiken från Keflavík att komma i gång i maj som planerat. Icelandair ställer in samtliga avgångar på dessa två linjer.

Icelandair meddelade i måndags att det inte blir någon trafik till Cleveland. Anledningen är enligt Cleveland 19 flygförbudet för Boeing 737 Max - den typ av flygplan som Icelandair hade planerat använda för trafiken.

Icelandair har i dagsläget tre flygplan av modellen Boeing 737 Max 8 i sin flotta. Under våren ska ytterligare totalt sex flygplan av denna modell samt Boeing 737 Max 9 tas i bruk. Flygförbudet för dessa modeller efter krascherna i Indonesien och Etiopien gör dock att det är oklart när de kan börja användas.

Samma typ av flygplan hade Icelandair tänkt använda för trafiken mellan Keflavík och Halifax. Även här ställs samtliga avgångar in på grund av flygförbudet, skriver The Chronicle Herald.