måndag 6 maj 2019

Följ Hataris väg till Eurovision dag för dag


Klockan 3.45 i fredags samlades Hatari och hela den isländska delegationen utanför RÚV:s lokaler i Reykjavík. Ett dygn senare checkade de in på ett hotell i Tel Aviv i Israel. De hade då flugit från Keflavík till Tel Aviv via London. Hatari framför Hatrið mun sigra, det isländska bidraget till Eurovision Song Contest, i delfinalen den 14 maj.

Nitton personer ingår i den isländska delegationen till årets tävling. Hataris egen nyhetssajt Iceland Music News - som används för att sprida mer eller mindre underliga uppgifter om gruppen - följer gruppens äventyr dag för dag genom inslag på Youtube.

Hittills har Iceland Music News bland annat rest med Hatari till Amsterdam, besökt pojkarna Sigurður Steinn Símonarson, Leo Hilaj och Jón Kristinn Símonarson som blev Youtube-kändisar efter att ha mimat till Hatrið mun sigra och besökt gruppen på hotellet i Tel Aviv.Hatari genomförde i går en presskonferens i Tel Aviv - och där blev gruppens syn på Israels ockupation av Palestina ett av de ämnen som diskuterades. Hatari meddelade att de ville se ett slut på ockupationen. Det var dock uppenbart att den som ledde presskonferensen ville undvika alla ämnen som skulle kunna uppfattas som känsliga. Det skedde bland annat genom att försöka stoppa journalister som frågade just om konflikten.

Ovan kan du se Iceland Music News intervju med de tre pojkarna och här kan du läsa mer om Hatari.