lördag 31 augusti 2019

Inte första resan till Island för misstänkta rekordsmugglare

De stoppades i tullen med 38 kilo amfetamin och 5 kilo kokain gömda på olika platser i bilen. Men det var inte första gången som de två männen kom till Island med samma fordon med samma specialbyggda utrymmen. De tros även ha smugglat stora mängder narkotika till Island förra året. Det rapporterar RÚV.

När färjan Norröna anlände till Seyðisfjörður den 1 augusti stoppade tullen två män från Rumänien och Tyskland. En narkotikahund visade att det kunde finnas knark i bilen. Det ledde till ett av de största beslagen i Islands historia.

Bilen hade flera specialbyggda utrymmen. Där hittades 38 kilo amfetamin och 5 kilo kokain.

Männen begärdes häktade i två veckor vid Héraðsdómur Austurlands den 3 augusti. Häktningstiden förlängdes den 16 augusti med ytterligare fyra veckor. De misstänks för grovt narkotikabrott.

Men det var inte första gången som de två männen reste till Island. De ska enligt RÚV ha kommit till Seyðisfjörður ombord Norröna även förra sommaren med samma bil som de använde när de stoppades i tullen. Polisen tror att de också vid det tillfället smugglade narkotika in i landet.

Dessutom har åtminstone en av dem nyligen rest till Island med flyg.

I förhör har de inte gjort några medgivanden. De har inte berättat något om vem som skulle ta emot narkotikan. De säger sig inte heller känna till hur partiet hamnat i bilen, rapporterar RÚV.

Här kan du läsa mer om rekordbeslaget.