tisdag 20 augusti 2019

Polis stänger Reynisfjara - turister skadade efter stenras

Polis från Vík í Mýrdal stängde i går eftermiddag delar av stranden på Reynisfjara för besökare. Då hade två turister - en man i 20-årsåldern och ett barn - fått lindriga skador efter stenras från berget. Risken för fortsatta stenras gjorde att polisen tog beslutet om att spärra av den östligaste delen av området.
Det var efter två olyckor som polis i går kallades till Reynisfjara. Då hade en hel del sten fallit från berget ned på stranden under de två senaste dagarna. Stenras är inte ovanliga i området. Det är oklart om det finns någon särskild anledning till att mycket sten fallit de senaste dagarna.
Barnet som skadades fick en sten på foten. Mannen fick ett jack i huvudet efter att ha träffats av en sten. Det finns dessutom obekräftade uppgifter om att en person ska ha skadats efter ett stenras i söndags.
Avstängningen gäller den östligaste delen av stranden. Polisen har vänt sig till Veðurstofa Íslands för att få en analys av situationen. Resultatet av den utvärderingen kan bli avgörande för om området fortsätter att hållas stängt.