torsdag 29 augusti 2019

Turister klättrar på jordskredet på ReynisfjaraTurister gav sig i går inte bara ut på den avspärrade delen av Reynisfjara väster om Vík í Mýrdal. Vissa klättrade dessutom upp på det jordskred som föll från Reynisfjall i förra veckan. Polis från Hvolsvöllur fick rycka ut för att mota bort turisterna från den avstängda delen av stranden.

Förra söndagen skadades två besökare av stenras från Reynisfjall. Dagen därpå bestämde sig myndigheterna att stänga den östligaste delen av stranden Reynisfjara på grund av rasrisken. På tisdagsmorgonen föll ett jordskred som drog med sig omkring 25 000 kubikmeter jord.

Delar av stranden hålls stängd på grund av risken för nya jordskred. Gång på gång ger sig dock turister in på det avspärrade området. Polisens avspärrningsband dras ofta ned i vattnet av vågor och vind.

Polis från Hvolsvöllur fick i går rycka ut till Reynisfjara. Då var det inte bara ett stort antal turister som rörde sig på den avstängda delen av stranden. Dessutom var det flera besökare som klättrade på själva jordskredet.

Här kan du läsa mer om avspärrningarna på Reynisfjara.