onsdag 7 augusti 2019

Wab Air ett steg närmare att bli arvtagare till Wow Air

Till hösten vill Wab Air att det nya bolagets första flyg ska komma i luften. Men det är nu bara affärsmodellen som har inspirerats av det konkursade flygbolaget Wow Air. Wab Air siktar inte längre på att köpa loss olika tillgångar ur Wow Airs konkursbo. Bolaget har flyttat in i lokaler i Hafnarfjörður.

Efter Wow Airs konkurs tidigare i år har flera olika grupper på olika sätt försökt bygga upp verksamheten i ett nytt bolag. Vd:n och grundaren Skúli Mogensen försökte direkt hitta investerare som ville återskapa Wow Air - men utan de långdistansflyg och jumbojettar som bidrog till att fälla bolaget.

Investerare under ledning av amerikanskan Michele Ballarin lade bud på några av de mest åtråvärda sakerna i Wow Airs konkursbo. De ville bland annat köpa varumärket och bokningssystemet. Men betalningen kom inte i tid. I stället kom en deklaration om fortsatt intresse. Nu har det varit tyst länge - vilket skulle kunna tyda på att projektet skrotats.

Ett initiativ som har somnat in är Hluthafi. Där erbjöds allmänheten att köpa in sig i bolaget. För några veckor sedan meddelade initiativtagarna att affärsmodellen inte skulle fungera. För att nå lönsamhet kunde bolaget inte ha sin hemvist på Island och heller inte ha isländsk personal eftersom det skulle bli för dyrt. Därför lades planerna på is.

Andra som har undersökt möjligheterna är bland annat affärsmannen Ástþór Magnússon och en rad företagare inom turistnäringen. Även här har planerna i flera fall strandat på det höga kostnadsläget på Island.

Just nu ser det bara ut som att det är ett av projekten som kan bli verklighet. Wab Air - en förkortning som står för We Are Back - skapades av investerare och nyckelpersoner från Wow Airs ledning. De har enligt Fréttablaðið flyttat in i lokaler i Hafnarfjörður. De har också börjat anställa personal.

Wab Air - som är ett arbetsnamn - har lånat affärsmodellen från Wow Air innan bolaget började expandera genom långdistanslinjer och jumbojettar, en strategi som enligt Skúli Mogensen var ett misstag som var starkt bidragande till konkursen.

Planen är att börja flyga redan till hösten. Inom loppet av ett år ska Wab Airs flotta bestå av sex plan. Bolaget ska använda flygplatsen i Keflavík som nav och trafikera fjorton destinationer i Europa och Nordamerika.

Sveinn Ingi Steinþórsson, vd och en av grundarna av Wab Air, berättar i Morgunblaðið att han och de övriga anställda gjorde den första arbetsdagen i det nya kontoret i Hafnarfjörður i går. Bolaget har redan sökt om flygtillstånd och för diskussioner med pr-byråer om hur marknadsföringen ska gå till:
"Jag är stenhård när det gäller detta. Det finns inget som stoppar oss nu."
I slutet på september räknar han med att Wab Air ska ha ett trettiotal anställda. Därefter ska personalen växa i takt med att verksamheten kommer igång och utökas. Sveinn Ingi Steinþórsson säger i Morgunblaðið att bolaget inte längre är intresserade av att köpa tillgångar ur Wow Airs konkursbo:
"Nu gör vi det här helt efter våra egna förutsättningar. ... Vi tänker varken köpa varumärket eller något annat."
Här kan du läsa mer om turerna kring Wow Airs arvtagare.