onsdag 18 september 2019

Bojkottar Vaðlaheiðargöng - tunnelavgiften är för hög

Avgiften på 5 200 isländska kronor för varje passage är för dyr. Därför kör bussbolaget SBA-Norðurleið bara i undantagsfall genom Vaðlaheiðargöng. För det mesta fortsätter bussarna i stället att köra den längre sträckan över Víkurskarð under färder från Akureyri till bland annat Mývatn. Och det är betydligt fler än SBA-Norðurleið som ratar tunneln.

I december förra året öppnades Vaðlaheiðargöng för trafik. Tunneln innebar en ny sträckning för ringvägen runt Island. I stället för passagen över Víkurskarð - som ofta snöar igen under vintrarna - innebär tunneln en tidsbesparing på en kvart för den som reser mellan Akureyri och destinationer på östra Island.

Tunneln har dock inte blivit den succé som driftsbolaget Vaðlaheiðargöng hf. hoppades på. Félag íslenskra bifreiðaeigenda uppgav nyligen i ett pressmeddelande att omkring 70 procent av trafikanterna väljer tunneln. Resten kör över Víkurskarð. Bolaget hade dock räknat med att 90 procent skulle föredra tunneln.

Bussbolaget SBA-Norðurleið använder bara tunneln vid var femte resa. Vd:n Gunnar M. Guðmundsson säger till RÚV att avgiften är för hög i förhållande till tidsvinsten:
"Bara som ett exempel - om vi kör samtliga turer under en dag när många fartyg kommer så skulle vi kanske betala 850 000 isländska kronor om dagen för tunneln. På dagsutflykter från Akureyri är det helt enkelt för dyrt att betala 10 500 isländska kronor fram och tillbaka till Mývatnregionen. Det var kanske inte tanken. Utlänningar på sightseeingtur vill kanske inte bara vara inne i tunneln men om prisläget hade varit annorlunda hade vi gärna använt tunneln ena vägen."
Här kan du läsa mer om kritiken mot Vaðlaheiðargöng.