måndag 23 september 2019

Öppnar hemlig glaciärbar uppe på Langjökull

Foto: Reyka Vodka
Reyka Vodka öppnar en helt ny typ av isbar. Uppe på Langjökull skapas under fem dagar en tillfällig bar där cocktailar med just vodka står på drinklistan. Reyka Vodka - som ägs av William Grant & Sons - tillverkas i Borgarnes. I ett pressmeddelande framhåller företaget att vatten från Langjökull är en av ingredienserna i vodkan.

När Reyka Vodka lanserades 2005 var det isländska ursprunget framträdande i marknadsföringen. Att den tillverkades av vatten som kom från glaciärer var något som ofta lyftes fram. Ursprunget har inte tonats ned trots att Reyka Vodka i dag ägs av jätten William Grant & Sons. Tillverkningen sker alltjämt i Borgarnes med vatten som härstammar från Langjökull.

I en ny pr-kampanj öppnar Reyka Vodka en bar uppe på Langjökull. Mellan 16 och 20 oktober serveras gäster en särskild drinkmeny. I den ingår bland annat Puffin Collins - en cocktail som skapats just för Reyka Vodka.

Den som vill besöka glaciärbaren kan ansöka genom Reyka Vodkas hemsida. Då ingår också transport upp på Langjökull. Den som inte väljs ut av kampanjmakarna kan besöka baren på egen hand. Men då är den enda hjälpen gps-koordinaterna till denna nya typ av isbar.

Här kan du läsa mer om Reyka Vodkas marknadsföring.