lördag 19 oktober 2019

Restaurangen Dill återuppstår i Reykjavík

Dill ska öppna på nytt i Reykjavík. Restaurangen är den enda på Island som tilldelats en stjärna i Guide Michelin. Men den gick i konkurs tidigare i år efter att ha förlorat stjärnan. Bland de nya ägarna finns Gunnar Karl Gíslason, den kock som var med om att grunda Dill för tio år sedan. Det rapporterar Fréttablaðið.

I augusti i år tvingades Dill i Reykjavík i konkurs. Beskedet kom bara några månader efter att restaurangen efter två år förlorat sin enda Michelinstjärna. Det var dock inte kunderna som svek Dill. I stället var det de andra restaurangerna i samma hus som sänkte hela bolaget.

Dill höll till på Hverfisgata 12. I samma hus fanns också Systur och Mikkeller & Friends. Alla tre restaurangerna drevs i samma bolag. Inget av de andra två ställena gick runt. Det var alltså deras förluster som drog med sig Dill i konkursen.

Grundaren Gunnar Karl Gíslason flyttade hem till Island strax före konkursen med målet att återfå Michelinstjärnan. Det målet finns kvar - men det blir alltså i nya lokaler. Nya Dill kommer enligt Fréttablaðið att öppna i Kjörgarður på Laugavegur i Reykjavík

Gunnar Karl Gíslason är en av ägarna i nya Dill. Flera andra som tidigare jobbat på restaurangen ska ingå i den grupp som arbetar med nystarten.

Dill flyttar in i de lokaler som tidigare användes av Nostra. Det var en restaurang som blev knappt två år gammal innan konkursen var ett faktum. Nostra hade som mål att vinna en stjärna i Guide Michelin. Så blev det inte. Men de nya hyresgästerna i Kjörgarður har alltså samma mål.

Här kan du läsa mer om Dill och Nostra.