onsdag 9 oktober 2019

Una Hildardóttir vill bli Gröna vänsterns partisekreterare

Una Hildardóttir vill bli Gröna vänsterns nya partisekreterare. Hon har de fyra senaste åren varit partiets kassör. Hon har dessutom varit aktiv i partiets ungdomsförbund och haft uppdrag på kommunnivå i Mosfellsbær. Nuvarande partisekreteraren Elín Oddný Sigurðardóttir ställer inte upp för omval.

Gröna vänstern kommer under helgens landsmöte i Reykjavík att få en till stor del ny partiledning. Ordföranden Katrín Jakobsdóttir kommer med all sannolikhet att väljas om utan att någon motkandidat anmäler sig. Men på posterna som vice ordförande och partisekreterare kommer det att ske förändringar.

Edward H. Huijbens aviserade redan i början på året att han på grund av en utlandsflytt inte ställer upp till omval för posten som vice ordförande. Miljöminister Guðmundur Ingi Guðbrandsson meddelade i måndags att han kandiderar. Än så länge är han den enda som offentligt har visat sitt intresse för jobbet.

Elín Oddný Sigurðardóttir har även hon meddelat att hon inte tänker fortsätta som partisekreterare. Hon har haft posten i fyra år. Hon har också kommunpolitiska uppdrag för Gröna vänstern i Reykjavík.

Nu meddelar Una Hildardóttir att hon vill ta över som partisekreterare. Hon har varit aktiv inom Gröna vänstern sedan 2011. Hon har bland annat varit sekreterare i ungdomsförbundet och ersättare i alltinget för den sydvästra valkretsen. Dessutom har hon förtroendeuppdrag på kommunnivå i Mosfellsbær.

Una Hildardóttir skriver i ett pressmeddelande att hon nu vill pröva något nytt inom partiet. De fyra senaste åren har hon även varit kassör:
"Jag känner väl till partiets interna arbete efter att ha varit delaktig i det sedan år 2011 och vill vara med om att utveckla det de kommande åren."
Här kan du läsa mer om Guðmundur Ingi Guðbrandssons kandidatur.