fredag 27 december 2019

Inga spår efter kvinna som tros ha drunknat vid Dyrhólaey

Sökandet efter den kvinna som tros ha drunknat i havet vid Dyrhólaey i fredags kväll har inte gett något resultat. Räddningstjänsten har undersökt stränderna i närheten av Vík í Mýrdal utan att finna några spår efter kvinnan. Kvinnan ska ha fallit från en klippa och hamnat i vattnet. Sedan dess har hon inte synts till.

I måndags började räddningstjänsten söka efter en saknad kvinna. Hon hade då inte synts till sedan 19-tiden i fredags. Hon ska då ha fallit i vattnet från en klippa vid Dyrhólaey. Hon befaras ha drunknat i vågorna. Eftersom kroppen inte har hittats kan den ha förts ut till havs.

Under julafton genomsökte räddningstjänst, polis och kustbevakning stränderna från Þorlákshöfn i väster till Skaftás mynning i öster. De tog hjälp av bland annat helikopter och drönare. Sökandet gav inget resultat.

Under både juldagen och annandagen har räddningstjänst från Vík í Mýrdal undersökt stränderna i närområdet. De har bland annat sökt på Reynisfjara och Dyrhólafjara samt rört sig bort till Jökulsás mynning nära Skógar i väster och till Kúðafljóts mynning i öster.

Bägge dagarna var det mindre grupper om ett tiotal räddningsarbetare som sökte av stränderna. Under juldagen var förhållandena goda och de kunde bland annat ge sig in i olika grottor som finns längs stränderna. Men i går var vädret sämre med hårda vindar, nederbörd och dålig sikt. Inte heller då hittades några spår av kvinnan.

En ny större sökinsats görs i dag med både polis och räddningstjänst.

Den saknade kvinnan var bosatt i Hella där hon arbetade på en förskola. Hon bodde tidigare i Vík í Mýrdal och jobbade på Víkurskóli. Hon var bekant med förhållandena vid Dyrhólaey. I kväll hålls en bönestund för den saknade kvinnan i kyrkan i Vík í Mýrdal.

Här kan du läsa mer om sökandet efter den saknade kvinnan.