söndag 29 december 2019

Inga spår efter kvinnan som försvann vid Dyrhólaey

Fortfarande har inga spår hittats efter den kvinna som tros ha fallit i havet vid Dyrhólaey för en dryg vecka sedan. En omfattande sökinsats i fredags slutade utan resultat. Inte heller har polisen fått in några tips om att kvinnan ska ha setts vid liv sedan vid 19-tiden den 20 december. Nästa större sökinsats dröjer sannolikt till nästa helg.

I måndags började polis och räddningstjänst söka efter en saknad kvinna på stranden vid Dyrhólaey. På julafton genomfördes en stor sökinsats från Þorlákshöfn i väster till Skaftá i öster. Med hjälp av drönare, fyrhjulingar och helikopter genomsöktes strandområdena utan några spår efter kvinnan.

Det enda spåret är det som utlöste sökandet. Hennes bil hade då stått parkerad vid Dyrhólaey en längre tid. Polisens undersökningar visade att ingen hört av henne sedan 19-tiden fredagen den 20 december.

Hundar följde kvinnans spår från bilen. Det slutade på klipporna vid Dyrhólaey. Polisen tror därför att hon har fallit från klipporna i havet. Hon befaras ha drunknat i vågorna.

En stor sökinsats med ett sjuttiotal poliser och räddningsarbetare genomfördes i fredags från Þjórsá i väster till Kúðafljót i öster. Även då användes fyrhjulingar och helikopter. Inga spår efter kvinnan påträffades.

En bönestund för kvinnan hölls i kyrkan i Vík í Mýrdal i fredags kväll. Hon var tidigare bosatt på orten men flyttade nyligen till Hella. Där jobbade hon på en förskola i samhället.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att inga större sökinsatser kommer att göras förrän nästa helg. Räddningstjänst från Vík í Mýrdal kommer att ha uppsikt över stränderna kring Dyrhólaey med omnejd.

Här kan du läsa mer om den saknade kvinnan.