lördag 25 april 2020

Inga nya fall av coronasmitta på Island senaste dygnet

Inga nya fall av coronaviruset covid-19 registrerades på Island i går. Det är första gången på åtta veckor som ingen har testat positivt för viruset. Samtidigt fortsätter antalet islänningar som har blivit fria från smittan att stiga - medan antalet smittade som behöver sjukhusvård fortsätter att sjunka.

För artonde dagen i följd minskade antalet coronasmittade på Island i går. Det var då 237 personer som testat positivt och som hölls i isolering. Så lågt har inte antalet smittade varit sedan mitten på mars. Under gårdagen var det 33 personer som friskförklarades från coronaviruset.

Och för första gången på åtta veckor var det alltså inte en enda person som testat positivt för viruset under det senaste dygnet. Det var dock ett ganska litet antal tester - totalt 193 prover - som analyserades under gårdagen.

Även trycket på sjukvården fortsätter att lätta. Det var i går tretton coronasmittade som vårdades på sjukhus. Fem av patienterna låg på intensivvårdsavdelning.

Dessutom var det i går ytterligare 726 personer som satt i karantän.

Huvudstadsregionen har de flesta bekräftade fallen med 1 306 personer som testat positivt för covid-19. Därefter följer Suðurland med 177 fall - varav över hälften på Västmannaöarna, Västfjordarna med 95 fall - en kraftigt överrepresenterad region sett till invånarantalet, Suðurnes med 77 fall, Norðurland eystra med 46 fall, Vesturland med 42 fall, Norðurland vestra med 35 fall och Austurland med 8 fall. Tre fall har inte kunnat lokaliseras geografiskt eller hör hemma i utlandet.

Här kan du läsa mer om coronautbrottet på Island.